5. sep. 2012

Optakt herreligaen 12/13 del 3 af 34. plads (slutspil)

Navn: Aalborg Håndbold         
                                                
Hjemmebane: Gigantium Arena       
                                  
Tilgange:
Morten Nergaard (Elverum)
Nikolaj Jacobsen (Bjerringbro-Silkeborg - træner)
Morten Bjerre (Skjern Håndbold - træner)
Niclas Barud (IK Sävehof)
Tobias Aren (Eskiltuna GUIF)
Morten Slundt (HBW Ballingen)
Jeppe Green (Lemvig-Thyborøn Håndbold)
Luka Mitrovic (RK Metaloplastika)
Mads Mensah Larsen (AG København)

Afgange:
Henrik Møllgaard (Skjern Håndbold)
Robert Hedin (Norsk landstræner)
Søren Pedersen (Mors-Thy Håndbold)
Rasmus Carlsen (Viborg HK)
Jesper Ahle (?)
Olexander Shevelev (?)
Jonas Larholm (Pick Szeged)
Simon Sørensen (Skive fH - træner)
Mads Thomsen (Stoholm Håndbold)

Holdets profil: Kristian Kjelling

Den nye trænerduo, Nicolaj Jacobsen og Morten Bjerre, har et glimrende hold at arbejde med. Profiler som Kjelling, Tvedten, Mensah, Bagersted, Erevik osv. Aalborg har de seneste sæsoner vist meget svingende spil, hvilket er den primære grund til de ikke for alvor har slået igennem. Hvis de kan ændre det er der ingen tvivl om at Aalborg måske er den største konkurrent til KIF København.  

Sidste år endte Aalborg på en lidt skuffende 6. plads i grundspillet. Hvis de havde endt 3’er eller 4’er, havde de også været at finde i semifinalerne, da de var á points med KIF, men grundet bedre placering i grundspillet, gik de videre.

Aalborgs har haft godt gang i svingdøren og hentet flere profiler, hvor de mest nævneværdige nok er Mensah og Slundt. De har dog også mistet drukkenbolten Larholm og så har de mest Møllgaard til Skjern.
Nordjyderne har i denne sæson alle muligheder for at overraske. Jeg ser for første gang i mange år 4 meget jævnbyrdige hold, der skal kæmpe om mesterskabet. 

Hvis Aalborg for alvor skal være en trussel er deres vigtigste mand uden tvivl Kristian Kjelling, som på egen hånd kan afgøre håndboldkampe. Derudover så tror jeg Mads Mensah bliver en stor gevinst for Aalborgenserne, som sammen med især Kjelling er to meget farlige skytter.

Aalborg har set giftige ud i opstartsfasen, hvor de både har slået BSV i supercuppen og Tvis i pokalen. Der er en ingen grund til ikke at regne Aalborg med blandt de allerbedste.

Forventning: 4. plads
Supersæson: DM-Guld

3. plads (slutspil)

Navn: Bjerringbro-Silkeborg          
                                        
Hjemmebane: Silkeborg Hallerne       
                                
Tilgange:
Casper U. Mortensen (Viborg HK)
Dane Sijan (Viborg HK)
Claus Uhrenholt (Team Tvis-Holstebro - træner)
Chris Jørgensen (Nordsjælland Håndbold)
Benjamin Jakobsen (Skanderborg Håndbold - endt lejemål)
Henrik Toft Hansen (AG København)

Afgange:
Niklas Landin (Rhein-Neckar Löwen)
Frederik Petersen (AG København)
Nikolaj Jacobsen (Aalborg Håndbold -træner)
Espen Lie Hansen (Dunkerque)
Miha Zvizej (Toulouse)
Kasper Young Andersen (Udlejet - Stoholm)
Audrey Touzolana (Tremblay)
Robert Arrhenius (IFK Skövde)

Holdets profil: Rasmus Lauge

BSV truppen har et enormt stærkt hold. De sidste to år har BSV stået i skyggen af AG København og er derfor blevet klædt af med sølvmedaljer. BSV har mistet Fredrik Petersen og Niklas Landin, hvilket har været to af de vigtigste spillere for BSV de sidste par år. Som erstatning har de hentet Casper U. fra Viborg, som jeg er sikker på nok skal kunne stå distancen. Landin kan selvfølgelig ikke erstattes, men med tilgangen af Dane Sijan har BSV stadig et fantastisk målmandspar i Green og Sijan.  Derudover har de hentet Chris Jørgensen i Nordsjælland, som uden tvivl vil blive et kæmpe aktiv for BSV.

BSV skal i denne sæson som de eneste ud at spille Champions League og det er også grunden til at jeg tror de ikke ender helt i toppen i grundspillet. Der er ingen tvivl om at BSV nok skal klare sig igennem grundspillet og det ville også være en stor overraskelse hvis ikke de ender i top4. Når det kommer til slutspillet, så er der formentlig ikke noget der hedder Champions League i BSV, og BSV har vist før, at man slet ikke skal afskrive dem pga. et halvdårligt grundspil.

BSV har ikke haft en optimal opstart. De har tabt supercuppen til Aalborg, tabt med 8 til Tvis i en træningskamp. Jeg er spændt på om BSV er i den rigtige form til sæsonpremieren.
Forventning: 3. plads
Supersæson: DM-Guld

2. plads (slutspil)

Navn: Skjern Håndbold                   
                                        
Hjemmebane: Skjern Bank Arena         
                             
Tilgange:
Kristoffer Laursen (Skive fH)
Henrik Møllgaard (Aalborg Håndbold)
Ole Nørgaard (træner)
Alexander Nielsen (egne rækker) 

Afgange:
Per Leegaard (Stopper)
Krister Lindgren (Nordsjælland Håndbold - træner)
Kristian Asmussen (Nordsjælland Håndbold)
Morten Bjerre (Aalborg Håndbold - træner)
Philip Holm (Ribe-Esbjerg HH)
Jørgen Rasmussen (Mors-Thy Håndbold)
Alexander Hansen (Udlejet - HC Midtjylland)
Jesper Poulsen (Stoholm Håndbold)

Holdets profil: Henrik Møllgaard

Den tidligere u-landsholdstræner Ole Nørgaard tager i denne sæson over i for Krister Lindgreen, som tog over for Kos midtvejs i sidste sæson. Skjern Håndbold skuffede alt og alle sidste år, efter en flot forrige sæson samt indkøb af både Kasper Søndergaard og Lasse Mikkelsen. På trods af de store forstærkninger formåede Skjern ikke at leve op til forrige sæsons bronzemedaljer. Skjern var utroligt svingende i grundspillet og formåede ikke at hive points med over i slutspillet. Med kun 2 points i slutspillet, endte de på en skuffende 4. plads.

Op til denne sæson har Skjern igen forstærket sig med Kristoffer Laursen og især Henrik Møllgaard tror jeg bliver en kæmpe forstærkning for vestjyderne. Skjern har også måttet se farvel til nogle spillere, og mest nævneværdigt er vel afgangen af Per Leegaard, som grundet en maveskade er blevet nødt til at indstille sin karriere. Derudover har de grønne sagt farvel til venstrefløjen Jørgen Rasmussen og Kristian Asmussen, som bliver erstattet er Bjarke Christensen og Kristoffer Laursen.

Jeg ser Skjern som et af de bedste hold i ligaen, og hvis Jesper Jensen og Claus Møller kan komme i topform, har de tilmed en rigtig bred trup, hvor de i bagkæden kan skifte mellem Gjessing, Møller, Jensen, Møllgaard, Mikkelsen og Søndergaard.

Skjern har haft en god opstart og har vundet FTZ-cuppen. Derudover sendte de Lemvig hjem med en ordentlig en over snuden i pokalen.             
        
Forventning: 2. plads
Supersæson: DM-Guld

1. plads (slutspil)

Navn: KIF København           
                                                   
Hjemmebane: TREFOR Arena  & Brøndby Hallen

Tilgange:
Søren Westphal (Nordsjælland Håndbold - lejet ud til Nordsjælland Håndbold)
Venio Losert (Reale Ademar)
Luka Sokolic (RK Gorica)
Lars Krogh Jeppesen (HC Fyn - assistenttræner)
Joachim Boldsen (AG København)
Lars Jørgensen (AG København)
Kasper Hvidt (AG København)
Kim Andersson (THW Kiel)
Stefan Hundstrup (AG København)

Afgange:
Anders Oechsler (GWD Minden)
Frederik Ohlander (Ystad)
Thorsten Fries (Udlejes til Vejle Håndbold)
Jacob Vinholdt Pedersen (Udlejes til Vejle Håndbold)
Henrik Kronborg (U20-landstræner og AG København - ass.træner)
Lars Christiansen (Stopper karrieren)
Patrick Bols (Odder Håndbold)
Jonas Langerhuus (Ribe-Esbjerg HH)
Anders Munch (Udlejes til TM Tønder)

Holdets profil: Kim Andersson

Peter Bredsdorff-Larsen har fået sig noget af en overraskelse. Hvor han måske troede han skulle se om han kunne få det gamle Kolding tilbage, med utrolig få midler og en halv gammel trup. Halv gammel er den måske stadig. Men med tilgangen af Losert, Boldsen, Jørgensen, Hvidt, Andersson og Hundstrup har de virkelig fået en trup i verdensklasse.

KIF endte sidste sæson på en flot 2. plads i grundspillet, men formåede ikke at få det maksimale ud af det og hive en 1. plads hjem i slutspilsgruppen og derved undgå AGK indtil finalen. Selvom de hev en uafgjort mod AG København i den første semifinale hjemme i Kolding, havde de ikke en chance i København.

Kolding har haft en hektisk opstartsperiode og det er bestemt ikke træningskampe, som har skabt størst fokus fra omverdenen. Men hvor meget betyder det egentlig også? Der er ingen tvivl om at spillere som Andersson, Boldsen, Hvidt og Jørgensen alle er spillere som først rammer topniveau, når der er brug for det.
Før Kim Andersson blev præsenteret, var jeg egentlig ikke overbevist om at Kolding var så store favoritter, som AGK var tidligere – og det er de stadig ikke helt synes jeg. Men med tilgangen af den hårdskydende svensker, så er det svært at argumentere for at de ikke skal hive en førsteplads hjem.

Hvis KIF København ikke skal nå til tops i år, så kræver det først og fremmest af der er et andet hold som spiller 100 procent op til niveau, samtidig med at enten KIF København ikke kan få det til at fungere eller at flere nøglespillere bøvler med skader.

Forventning: 1. plads
Supersæson: DM-Guld er et must. For at de skal have en supersæson kræves der vel nærmest at gå ubesejret igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar